VIP traject Ayke - zomer 2023

Gevaarlijk paard verandert in grote vriendelijke reus - juni 2022

Het verhaal van Moniek en Flash is erg bijzonder. 

We hadden een afspraak gemaakt, en Moniek wilde deze annuleren. Omdat ze het echt niet meer zag zitten en bang was dat niemand haar kon helpen.
Ik zag het echter wel zitten, en voelde dat dit wel goed zou komen. 
Een paar dagen belde ze me weer, en zei ze; ‘Ik wil toch dat je komt’. 

Mijn hart maakte een sprongetje….en zie hieronder, wat een prachtig verhaal. Als Moniek haar gevoel niet had gevolgd, ben ik bang dat Flash niet meer op deze aarde zou zijn geweest. 

Moniek heeft haar paard gekocht en nadat hij bij haar kwam, werd hij levensgevaarlijk. Hij ging er vandoor terwijl ze erop zat, en heeft haar getrapt. Als je zijn stal in kwam, kwam hij omhoog, en dan met opengesperde mond omlaag.

Ook ik (Frieda) moest dus op mijn hoede zijn.

Echter kon ik al snel zijn vertrouwen winnen. En Moniek vertellen wat ze kon doen. En dat deed ze. Ik ben ongelooflijk trots op haar en op Flash.

Hieronder een video van de eerste sessie, en daaronder de feedback van Moniek na een aantal weken training. 

 

Wat Flash betreft… Het gaat ongeloofelijk goed. Ik doen nu alles in vrijheid, en hij loopt niet meer weg. Niet voor het halster, niet voor het zadel, nergens voor. Hij is altijd enthousiast. 
Ik kan hem nu ook overal aanraken, hij geniet er zelfs van. 
💕

Met rijden heb ik het steeds verder opgebouwd. V
andaag heb ik voor het eerst alles helemaal zelf gedaan. Het is zon verschil met toen ik op hem ging proefrijden. Hij was toen namelijk al constant een bommetje. Nu is het eigenlijk op bijna alle momenten een relaxed paardje, die sloffend door de bak gaat. Het geeft me en ik denk eigenlijk ons beide zon goed gevoel als we hebben gereden.

Hij rolt nu altijd na het rijden. Al kreunend gaat hij uitgebreid rollen.

Vandaag had ik hem afgezadeld en ging ik nog even op het krukje zitten midden in de bak. Hij kwam naar me toe. Hij kwam flink met me knuffelen. Kusjes geven. Toen zei ik hem dat ik blij met hem ben. Toen proeste hij. Daarna vroeg ik hem of hij ook blij met mij was en hij kwam naar mijn gezicht, begon flink tegen me aan te blazen met zijn neus en begon toen opnieuw te proesten. Dus ik denk dat dat een ja was… 💕

Het is sowieso een heel bijzonder gevoelig paard. Sinds ik zelf niet lekker in mijn vel zit, let hij extreem op me. Als ik aan kom op stal kijkt hij naar me, en elke stap die ik maak volgt hij. Tot dat ik weg rij blijft hij naar me kijken. Geeft me ook een heel bijzonder gevoel.

Ik ben erg blij, we hadden dit nooit verwacht. En we zijn er vast en zeker nog niet. Maar dat we samen kunnen genieten van het rijden is al zon grote overwinning.

Ik ben je eeuwig dankbaar Frieda. Jij hebt me geleerd om verder te kijken dan theorie. Maar luisteren naar wat een paard werkelijk zegt. ❤️

Moniek Masson, oktober 2022

Mensen op stal zeggen 'is dat Axel wel'?

Ik heb alle drie mijn paarden op afstand laten behandelen door Frieda. 
Er is veel meer rust in de kudde. De twee dames zijn minder ‘bitchy’ naar elkaar en geven elkaar meer ruimte. 
De rollen zijn omgedraaid. Het eten onderling gaat ook veel rustiger.

Met mijn merrie kan ik veel meer ontspannen langs de weg lopen, ze loopt nu aan aan los touwtje.
Het halster omdoen gaat ook veel makkelijker, net als de deken opdoen. Ze laat het meer toe. 

Mijn andere merrie is veel vlotter, opgewekter en alerter.

Direct na de behandeling glansden ze allebei veel meer, dat viel echt op. En de stal was vele malen natter. Allemaal afvalstoffen volgens Frieda. 

Mijn haflinger werd de week daarna behandeld. Die ken ik bijna niet meer terug. Mensen op stal vroegen ‘is dat Axel wel’?
Hij is erg in gedrag veranderd, veel rustiger en een stuk minder ‘tegendraads’. Hij is niet meer zo ‘drammerig’. We zijn conditie aan het opbouwen en dat gaat al vele malen beter. 

Thea, april 2021

Ik kan weer van mijn paarden genieten

“Jeeeeej, ik maak echt een vreugdesprongetje.
Gisteren heeft mijn vriend mijn paard gelongeerd, het viel hem op dat ze helemaal niet meer zoveel struikelde, dat was de laatste tijd echt enorm veel (en toen ik je webinar had bijgewoond donderdag toen besefte ik dat dat inderdaad het stuk aarden was).
Het ging ook echt lekker en ze liep heerlijk met haar lijf. Normaal lukte galopperen niet met haar en dat hebben we ook even aan de kant geschoven. Maar gisteren is het hun samen gelukt om haar zelfs fijn te laten galopperen! Zo mooi!!
En mijn pony, die bijt gelukkig niet meer.
Ik mocht vanochtend zelfs aan zijn oren komen, wat eerst nooit mocht.

Heerlijk om die rust weer te ervaren.
👉Ik kan weer van ze genieten.”

Lieke, Maart 2021

Hulp bij overlijden

Na een heel intense week voor ons en onze kudde heeft Frieda Klomp van Paarden Problemen onze paardjes via Zoom behandeld naar aanleiding van het overlijden van onze pony.

Zo mooi en bijzonder wat Frieda ons allemaal kon vertellen !!
Ze heeft ons geholpen nog beter te begrijpen wat er in onze paardjes omgaat en waarom zij op een bepaalde manier reageren.Ook heeft ze kunnen helpen met de spanning die onze paarden in hun lijf hadden vastgezet los te maken.

Mustang zijn kaken zijn weer los.
Kira die duidelijk verdrietig was na het overlijden van Nugget en dit in haar keel opsloot waardoor ze wat kuchtte en helemaal in haar bubbeltje zat, kucht niet meer en heeft na de behandeling keihard rondjes over de track gescheurd en is weer aangesloten bij de kudde.
Bram die even niet meer wist wat hij met zichzelf aan moest en nu weer wat meer rust in zijn koppie heeft.
Dank je wel Frieda voor je hulp !!
En dank je wel dat je bevestigd hebt dat we een mooie, zachte, gevoelige en tegelijkertijd een heel zorgzame en stoere kudde hebben ❤
Chantal, maart 2021

"Mijn hond hinkelt niet meer"

Cranio_Sacraal_Hond

Mijn hond liep altijd met een gek ‘hinkje’. Niemand is er ooit achter gekomen wat het nou was, de dierenarts niet, de osteopaat ook niet. Zelf ben ik veearts en kon er ook niet achter komen. 
Frieda is twee keer geweest en het is verholpen. Milo is weer een lekkere ‘pup’ en zijn vel zit letterlijk weer lekker los om hem heen.
Froukje, Januari 2020

"Peninah voelt zich meer thuis"

Je hebt mijn paard, Peninah, 2x een behandeling gegeven. Dit tot volle tevredenheid. Door je fijne afstemming sloot Peninah snel aan. Ze gaf subtiel aan wat niet fijn was en je ging daar meteen op in waardoor het vertrouwen in jou bleef. Ook de rest van de kudde haakte aan en ging op gepaste afstand in rust erbij staan. Na de 1e behandeling zag ik gaandeweg ontstaan dat Peninah zich meer thuis ging voelen in haar nieuwe kudde. Toen je kwam voor de 2e behandeling was er weer dezelfde rust en fijne afstemming. Ook nu haakte Peninah snel aan en werd hierbij ondersteund door haar kudde wat voor jou ook prima was. Na de behandeling liep Peninah op een roze wolk door de wei. Ongeveer 10 minuten na de behandeling liep ze flink te gapen. Ze is meer aanwezig in haar lichaam. 
Marga, november 2018

"Unieke ervaring!"

Unieke ervaring!!!!! Zowel voor mijzelf als voor Grietje. Had ik nog nooit gehoord van EFT, ik wou dat ik Frieda Klomp eerder had ontmoet. Dankzij Monique Braam. Wat bijzonder. Door middel van ‘kloppingen’ op bepaalde lichaamsdelen en je angst hardop zeggen, waardoor ik zo slap werd als een zeef en compleet ontspannen was!
Frieda heeft magische handen! Heb Grietje nog nooit zo ontspannen gezien en nu weet ik wát er blokkeert in haar prachtige paardenlijf. Frieda, je bent niet alleen een fantastisch mens, en je kon veel, maar niet toveren vertelde je; ECHT WEL!!!! Bedankt.
Celeste Wisselink, oktober 2018

"Nathan is weer een jonge god...."

Nathan zag er een beetje uit als een oud opaatje ( nou is hij ook niet heel jong meer).
Bij de eerste behandeling was Nathan een beetje aan het vluchten door niet echt stil te blijven staan. Dit was voor Frieda geen probleem, ze gaf Nathan de gelegenheid zich te uiten. Na de behandeling ging hij gelijk met zijn vrienden spelen alsof hij weer even lekker los was.
De 2de behandeling ging al wat beter, Nathan bleef wel staan maar vond het nog wel moeilijk. Dit keer ging hij op het touw bijten. Frieda zou deze keer de traanbuisjes van Nathan behandelen omdat hij best snel vieze ogen heeft. Dit keer sloeg het ook over op mij ik begon te snotteren en niezen, dus bij mij kwam er ook wat los.
Ook nu ging hij weer lekker spelen.
Bij de derde behandeling was hij wat klam en ook voor de behandeling merkten anderen op dat hij stonk (ik heb het zelf niet bemerkt), dus was er iets los gekomen.
Dit keer ging het behandelen beter . Zijn ogen zakten dicht en begon hij te schommelen.
Nu na de behandelingen ziet Nathan er veel beter uit. Hij is natuurlijk geen jonge God geworden maar zijn ogen zien er helder uit en zijn vacht glanst veel meer.
Frieda werkt rustig en laat het paard wel zijn ding doen als hij het moeilijk vind. 
Christianne, juli 2018

"Heb nog nooit zo'n blij en gelukkig paard gehad!"

Na de 1e behandeling merkte ik dat Neron veel soepeler was, bijvoorbeeld van travers naar schouderbinnenwaarts ging heel makkelijk. 
Na de 2e behandeling voelde hij nog veel losser, tijdens een buitenritje kon ik zijn draf bijna niet uitzitten! Hij was zo blij en los!
Een paar dagen daarna zette ik hem in de wei, en trok hij een enthousiaste sprint met bokkensprongen, iets wat hij nooit doet. Daarna kwam hij weer naar me toe om een aai over zijn bol te halen. De allereerste keer in 5 jaar dat hij dit doet! Heb geloof ik nog nooit zo’n gelukkig en blij paard gehad. 
Manon, mei 2018

"Pony laat zich weer pakken uit de wei"

Onze new Forest pony wilde zich niet laten pakken als we haar wilde berijden. Onze pony was tijdens de behandelingen zeer ontspannen en na een paar sessies was er al resultaat. We kunnen haar nu op stal en in de wei pakken om haar halster om te doen. De oefeningen die wij zelf kregen hielpen en helpen hier ook goed bij.
Hanneke, januari 2018

"Boy beweegt weer soepel en zit sinds jaren weer lekker in zijn vel"

Sinds september 2017 is Boy onder behandeling bij Frieda. Boy heeft problemen met zijn bewegingsapparaat en met zijn lever/darmen als gevolg van een oude infectie. Door de behandelingen van Frieda is hij nu soepeler in zijn lijf, beweegt makkelijker, heeft meer looplust en toont minder hoekig. Hij is meer in zijn element als paard. Ook zijn kauwen en darmwerking zijn verbeterd. Frieda werkt op een fijne ontspannen manier, binnen de grenzen van paard en mens. Een behandeling is een weldaad voor je paard.
Gabrielle, februari 2018

Cranio Sacraal Therapie_Boy

"Dali springt weer zonder moeite aan aan in galop"

Dali had moeite met aanspringen in galop. Vooral de rechtergalop was moeilijk, zowel qua aanspringen als in galop blijven. Na 2 cranio-sacraalbehandelingen en training is dat nagenoeg verdwenen. Als eigenaar/ruiter kan ik nu werken aan de mentale spanning rondom het galopperen en vermoed dat de behandelingen ook hebben bijgedragen aan het langzaam loslaten van de spanning rond de galop.
Overigens hing de staart van Dali ook enigszins naar links. Vermoedelijk is dat ontstaan in de stal, toen hij moeite had met opstaan. Die staart ziet er nu een stuk beter uit, veel meer gecentreerd! Wat mij trouwens opvalt, is dat Frieda zo fijn rustig is als ze aan het werk is met mijn ruintje/clowntje. Dat is hartstikke fijn en geeft vertrouwen.
 Ingrid, november 2017

Ontvang unieke inzichten

Meld je aan voor Frieda’s nieuwsbrief n ontvang unieke tips en  inzichten die jou en je paard verder brengen.