Blij paard
Guusje

“3 blije wezens voor de prijs van 1”

Guusje heeft sinds een maand dikke benen en flinke mok. Tevens heeft Guusje nogal wat meegemaakt in verleden, wat natuurlijk meespeelt in haar fysieke toestand. De stalhulp kon me na de behandeling melden dat Guus een andere oogopslag had, fris en ondeugend.
Ze had duidelijk in haar stal gelegen want ze zat onder het stro; dat heeft ze al een tijd niet gedaan. Toen ik vanmiddag zelf bij Guus in de wei was, zag ik dat haar benen geslonken waren en ze liep minder stijf. Ik deed het halster om ze vindt dit altijd onprettig. Maar niet vanmiddag, ze bleef staan en deed zelfs haar hoofd omlaag! Ik wilde gaan wandelen en was voorbereid op spektakel, gezien de harde en koude wind. Tijdens het wandelen was ze echter fris, maar ook heel zacht en ontspannen.

Haar frisheid leek deze keer puur voort te komen uit vrolijkheid en enthousiasme en niet uit angst….Eenmaal weer in de wei ging ze er met haar maatje in volle galop vandoor, al bokkend en springend gingen de dames zij aan zij door de wei. Voor mij een heerlijke afsluiting van onze wandeling, er kwam zoveel energie uit…. Dat ik dacht ‘jeetje wat knap dat je dit allemaal bij je hebt weten te houden tijdens onze wandeling’. Haar oogopslag is anders, zacht, zelfverzekerder en straalt meer rust uit.
Alsof ze heel wijs is geworden….En…sinds vanochtend heb zelf geen last meer van mijn rug…..Ook de buurvrouw van Guus is vrolijker…toeval? Ik ben aangenaam verrast wat 1 behandeling teweeg kan brengen! En ben ook heel blij met het voedingsadvies wat Frieda me gegeven heeft.
Marjon Bijl, november 2018

Frieda Klomp

Frieda Klomp

Trauma therapeut voor paarden