Spanning-paard
Van spanning naar rust en genieten

“Mijn paard heeft veel minder spanning. Ze staat nu op rust, zelfs als ik er op zit!”

“Ik kwam bij Frieda terecht vanwege mijn gespannen pony, die vooral tijdens het rijden veel spanning liet zien, en dit uitte door het op het lopen te zetten. Ik moet bekennen dat ik vooraf wat sceptisch was, maar Frieda heeft mij helemaal overtuigd!

Frieda is bij ons langs geweest en uit de eerste sessie kwam al snel naar voren dat mijn pony niet de enige met spanning was! Voordat zij dit kon loslaten, mocht ik zelf ook gaan leren loslaten. Frieda wist feilloos mijn moeilijkheden boven te brengen, op een hele vertrouwde en veilige manier. Na deze sessie op stal hebben we nog twee online sessies gehad, waarin Frieda mij handvatten heeft gegeven om met mijn eigen spanningen om te gaan, en we hebben afgesloten met nog een sessie op stal. Bij elke aanraking van Frieda zie ik mijn pony ontspannen en veranderen.

Inmiddels heb ik een pony die haar eigen lichaam weer vertrouwd, die op rust durft te staan (zelfs als ik erop zit!) en die heel veel minder spanning ervaart. Daarnaast ben ikzelf aan het genieten van alle momenten, in plaats van alles overdenken. En met de oefeningen die Frieda heeft meegegeven heb ik er vertrouwen in dat we op deze manier kunnen doorgaan!

Naast het fijne resultaat, is Frieda als persoon ook ontzettend fijn. Ze houdt tussen de sessies contact over de vorderingen en denkt mee als je nog ergens tegenaan loopt! Ook haar voeradvies heeft ons de goede kant op geholpen.”
Sanne Hoekstra, juli 2020

Frieda Klomp

Frieda Klomp

Trauma therapeut voor paarden