Werklust paard
Belize Bijou heeft meer werklust en zit weer lekker in haar vel

“Belize is nu een gelukkig paard met meer werklust”

“Een niet gelukkig paard, met aanhoudende stijfheid. Ze heeft moeite met loslaten, moeite om haar achterhand er onder te zetten”. Zo omschreef Judith haar paard Bijou .
“Ze staakt vaak bij zijgangen in de stap (ook in draf), keert wendingen, en doet haar staart tussen de benen met rijden”. 

Judith: “Op 28 augustus 2018 heeft Bijou de eerste behandeling gehad. In de tijd tussen de behandelingen heb ik veel verschil gemerkt. Vooral in het gedrag. Ze werd steeds vriendelijker en een blijer paard. Wanneer ik haar uit de wei wilde halen kwam ze na een paar behandelingen naar mij toe lopen. Terwijl dit voor de behandelingen juist andersom was. Ze rende dan juist weg. Ook kan ze makkelijker alleen staan. Dit was in het begin een drama. Vooral bij de hoefsmid of tandarts moest er voor de behandelingen altijd een paard bij staan. 

In de periode dat Bijou de behandelingen heeft gehad heb ik tijdens het trainen gemerkt dat haar werklust toe nam. Ze was vaak nog onzeker, maar dit werd ook beter. Door de onzekerheid wilde ze nog wel eens gaan staken. Hier heb ik op dit moment geen last meer van. Dit is ook een combinatie geweest van de behandelingen én een andere manier van training. Ik heb in deze periode training gekregen (en nu nog steeds) van een andere instructrice die een andere kijk op lesgeven heeft. Dit heeft een positief effect op mijn paard, ze oogt weer als een gelukkig paard.

Frieda kwam met het advies om ander voer te gaan gebruiken. Dit ben ik gaan proberen en het bevalt goed. Haar spieren zijn beter ontwikkeld en ze oogt fitter. Ook heeft ze meer energie gekregen. Het trainen gaat steeds beter, ik ga binnenkort weer wedstrijden starten. De klachten die Bijou had zijn voor 90% verminderd.  Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren. Frieda behandelt en benadert de paarden op een rustige manier en legt goed uit waar ze mee bezig is. Ook kon ik met al mijn vragen bij haar terecht”.  
Judith Wesseling, februari 2019

Frieda Klomp

Frieda Klomp

Trauma therapeut voor paarden