Home

Paardenproblemen

Ben je al een tijdje op zoek naar hulp?  Wil jij je paard graag helpen, en heb je al van alles geprobeerd?  Extra lessen, nog meer trainen en oefenen, heel veel geduld hebben, of toch maar assertief zijn, niets helpt. Je zit met je handen in je haar.

Wat is er toch aan de hand met mijn paard? Hoe kan ik mijn paard helpen? Waarom vertrouwt hij me niet? Ik wil verbinding, maar hoe doe ik dat? 

Waarom is er geen verbetering? Waar komt die paniek toch steeds vandaan? Waarom lijkt hij niets leuk te vinden? Waarom sluit hij zich zo af en kan ik hem niet bereiken?

Je voelt je machteloos. Je hebt het gevoel dat je een andere weg dient te bewandelen….maar welke?
Als dit voor jou geldt, dan heet ik je van harte welkom op mijn website.

Ontspannen-paard

Oplossen van het probleem

Of je nou een heel angstig paard hebt, een paard dat snel in paniek raakt, niets durft, een hyper-sensitief paard, een paard dat depressief lijkt, nergens zin in heeft, of een paard met fysieke klachten die steeds terugkomen, alles is op te lossen. 

Het ene paard laat alles binnen een consult los. Staat heerlijk te gapen en te ontspannen, en is daarna veel meer ontspannen en relaxed. 

Het andere paard is wat sceptisch, en heeft meer tijd nodig om zichzelf te openen. Dat is vaak het paard met trauma, stress, het paard dat vertrouwen mist. 

Tot slot zijn er de paarden, die als gids dienen. Zij verwijzen mij naar jou, als eigenaar. 
Dit doen ze op verschillende manieren.  Meestal laten zij mij hun klachten, blokkades en emoties voelen tijdens een behandeling. Als ik deze dan bespreek, zeggen eigenaren; ‘jeetje…. dit gaat over mij’.  Andere paarden laten mij niet eens toe, en verwijzen mij meteen door; ‘met mij is niets aan de hand’. 

Het is prachtig om dit werk met paarden te mogen doen en ik geniet er intens van. Paarden die weer helemaal opbloeien, zichzelf worden, plezier hebben in wat ze doen. Eigenaren die geraakt zijn, en waarbij ineens en lampje gaat branden. Oftewel, de kern van het probleem en deze daar ook oplossen. Want dat is het waar het mij om gaat; jullie dienen het samen te doen, elkaar leren te begrijpen. 

Betrouwbaar en betrokken

Tijdens een sessie draait alles om vertrouwen. Vertrouwen is immers een voorwaarde voor loslaten. Als een paard mij  niet volledig vertrouwt, zal deze niet ontspannen en loslaten. Hetzelfde geldt voor jou. Het dient veilig te zijn bij mij, het is mijn verantwoordelijkheid de veiligheid te waarborgen. 
  
Tijdens een sessie neem ik ruim de tijd voor jou en je paard. Na het consult houden we contact en mag je me altijd vragen stellen. Zoveel als mogelijk geef ik je tips waar je zelf mee aan de slag kunt.  Hoe onafhankelijker je van mij wordt, hoe meer voldoening het mij geeft. Ik houd niet van pappen en nathouden, ook al zou dat commercieel gezien soms veel interessanter zijn. 

Eerlijkheid en expertise

Tijdens een sessie merk ik zaken op die spelen bij jou en/ of het paard. Aangezien het paard geen stem heeft, dien ik te zeggen wat er gezegd dient te worden. Soms kan dit confronterend zijn. 
Echter zet dit wel verandering in gang, en dat is tenslotte waar je voor kwam!

Al jaren ben ik bezig om continue te leren, dat zal ook nooit stoppen. In mijn werk verbind ik mijn kennis met het werken vanuit mijn hart, intuïtie en ervaringsdeskundigheid.  
Ik combineer diverse technieken en pas toe wat op dat moment nodig is. 

Hulp nodig?

Blijft je paard maar bang? Wil je overleggen of ik je kan helpen?  Neem dan gerust contact met me op.  Je mag me bellen, maar ook appen. 

Ontvang unieke inzichten

Meld je aan voor Frieda’s nieuwsbrief n ontvang unieke tips en  inzichten die jou en je paard verder brengen.